Wednesday, November 25, 2009

WHO AM I ? WHAT AM I ?

Πριν κάποια χρόνια η blogger βρέθηκε σε κατάσταση έντονης ψυχικής οδύνης για χρόνια ,με αφορμή σειρά συμβάντων της ζωής.

Και εκεί αισθάνθηκα,συνειδητοποίησα ,πως δεν ήμουν μόνο το πρόσωπο που υπέφερε-που ήταν εκείνο το άμμεσα συνδεδεμένο με το "εγώ",τo ταυτισμένο με την προσωπικότητα και τις διαμορφώσεις της, γι'αυτό και υπέφερε-αλλά και "κάτι άλλο" ένας ας πούμε "άλλος" εαυτός που παρατηρούσε ήρεμος εκείνον που υπέφερε και προσπαθούσε να κατανοήσει τις καταστάσεις και τα συναισθήματα- και ήταν η κατανόηση , ανακούφιση-αλλά ο ίδιος βρισκόταν έξω από το πεδίο των συμβαινόντων αμέτοχος , ανέγγιχτος,ατάραχος.Δηλαδή το εγώ που ζούσε και ο παρατηρητής του ότι συνέβαινε ,συνυπήρχαν στο ίδιο πλάσμα.ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; WHO AM I ?Τέθηκε η ερώτηση ,και η ανάγκη να απαντηθεί οδήγησαν την blogger σε πορεία αυτοαναζήτησης- αυτογνωσίας,που έγινε τρόπος ζωής.
Την στιγμή ακριβώς που το χρειαζόμουν ήρθαν στη ζωή μου κείμενα - πολύτιμοι φίλοι και βοηθοί, στην αναζήτηση-, των:


Σε αυτό το δρόμο συνεχίζω να περπατώ..
Ζώντας.Παρατηρώντας.Ακολουθώντας την εσωτερική πυξίδα(η εσωτερικό δάσκαλο η γκουρού η όπως αλλιώς θέλετε) που όλοι έχουμε,αλλά είμαστε τόσο πολύ απασχολημενοι με του εγώ τις απαιτήσεις που σπανίως κοιτάμε κατά που δείχνει τούτη η πυξίδα.


Eίχα γράψει κάποια στιγμή:


"Προσπαθώντας ,με αγωνία να ψηλαφίσει τα όρια του,αισθάνθηκε να είναι κάτι παραπάνωαπό μια αναλώσιμη,βιολογική μονάδα"


Keep investigating your inner space!Be in touch with your inner teacher!
Saturday, November 14, 2009

Ι ΑΜ ΤΗΑΤΤο περασμένο Ιούλιο στη βιβλιοθήκη του Study centre της Krisnamurti Foundation στο VARANASI(BENARES), βρήκα το βιβλίο I AM THAT -Talks with Sri Nisargadatta Maharaj-.


Την επόμενη κιόλας μέρα κατέβηκα στο κέντρο της πόλης και το αγόρασα.Δεν μου είναι εύκολο να διαβάζω βιβλία στα αγγλικά το λεξικό, μου είναι ΕΝΤΕΛΩΣ απαραίτητο,παρ'όλα αυτά ΕΠΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ που λένε.


Είναι - για τη δική μου ψυχοσύνθεση-ότι πιο ΔΥΝΑΤΟ και ΦΡΕΣΚΟ εχω ποτέ διαβάσει...... a life of constraint and suppression is not Yoga. Mind must be free of desires and relaxed. It comes with understanding,not with determination.An understanding mind is free of desires and fears.


Question: How can i make my self understand?

An: By meditating which means giving attention. Become fully aware of your problem,look at it from all sides,watch how it affects your life. Then leave it alone. You can't do more than that.
Q: Will it set me free?
A: You are free from what you have understood. The outer expressions of freedom may take time to appear,but they are already there.
Do not expect perfection.There is no perfection in manifestation.Details must clash.
No problem is solved completely,but you can withdraw from it to a level on which does not operate.
--------------------------------------------------------------------------------------
επιχειρώ να μεταφράσω-οι όποιες διορθώσεις πλέον ευπρόσδεκτες!-
----------------------------------------------------------------------------------------
..Μια ζωή εξαναγκασμού και καταστολής ΔΕΝ είναι Γιόγκα.
Ο νους θα πρέπει να είναι ελέυθερος από επιθυμίες και ησυχος(σε ανάπαυση).
Τούτο έρχεται με την κατανόηση οχι με την επιβολή . Ενας νους που κατανοεί είναι ελέυθερος από επιθυμίες και φόβους.
ΕΡ: Πως μπορώ να κάνω το εαυτό μου να καταλάβει;
ΑΠ:Με το διαλογισμό,που σημαίνει να δίνω προσοχή. Αποκτήστε πλήρη επίγνωση του προβλήματος σας,κοιταξτε το από όλες τις πλευρές,παρατηρήστε τη επίδρασή του στη ζωή σας. Επειτα αφήστε το μόνο του. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε περισσότερο από αυτό.
ΕΡ:Θα ελευθερωθώ από αυτό;
Απ:Είστε ελεύθερος από εκείνο που έχετε κατανοήσει. Η εξωτερική έκφραση της ελευθερίας ισως πάρει το χρόνο της για να εμφανιστεί,αλλά είναι ήδη εκεί.
Μη περιμένετε τη τελειότητα. Δεν υπάρχει τελειότητα στο εκδηλωμένο.
Οι λεπτομέρειες ίσως να έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους.Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται εντελώς,αλλά μπορείτε να αποχωρήσετε από αυτό σε ένα άλλο επίπεδο στο οποίο δεν θα μπορεί πλέον το πρόβλημα να δρα-
-----------------------------------------------------------------
Είναι δε απίστευτο το ότι το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν αυτό που αισθανόμουν την ανάγκη να διαβάσω τη συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή μου,και .. ήρθε με ένα "μαγικό" τρόπο στα χέρια μου,τι να πεις.....


Tuesday, November 10, 2009

LAILA
Καλό σου ταξίδι και σ'ευχαριστώ από καρδιάς για τα 15 μιση χρόνια τρυφερής, γλυκιάς, πολύτιμης, συντροφιάς σου.

all love
kelly