Wednesday, April 18, 2007

Aλλαγή Θερμοσίφ ο υ να

Ξύπνησα.Νερά στο μπάνιο,νερά στη κουζίνα.Αμάν! Ανεβαίνω στο πατάρι.Διάγνωση:Tρύπησε ο θερμοσίφων! Φτιάχνω καφέ(κακάο για την ακρίβεια)να ανοίξει το μάτι,να γίνει ότι πρέπει να γίνει. Ξυπνά εν τω μεταξύ ο σύζυγος. -Κέλλυυυυ τι νερά είναι αυτά;
-Ο θεμοσίφων μας άφησε χρόνους.Τηλέφωνο στον υδραυλικό,ο αριθμός που καλείτε δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή. Μάλιστα.
Πάω στον γείτονα. Σπύρο μου κανένα υδραυλικό ξέρουμε;Γιατί ο παλιός,δεν είναι μόνο αλλιώς,είναι και εξαφανισμένος.-Ναι,τον αδελφό αυτής που είχε το ανθοπωλείο στη πλατεία δημαρχείου θυμάσαι;- Οχι δεν θυμάμαι, αλλά καμμια σημασια δεν έχει. Τηλέφωνο
έχουμε; -Κάτσε να πάρω το ανθοπωλείο.
Φεύγω από το γείτονα με το πολυπόθητο κινητό ανά χείρας. Καλώ,μία, δύο,τζίφος δεν καλεί.Παίρνω το ανθοπωλείο .Ξέρετε το κινητό του αδελφού σας..μπλα μπλά.
-Α Θα είναι στη μηχανή η θα δουλεύει κομπρεσέρ. -Μάλιστα.. τι ώρα θα μπορούσα να τον βρω;-Ε κατά το μεσημεράκι-Δηλαδή;-Εκεί γύρω στις 2.30. Ηταν 9.30 το πρωί.Και ήταν πολλά τα νερά Αρη..
Ο σύζυγος λέει:Aσε θα τον αλλάξω εγώ(παίρνουν τα χέρια του),μόνο που δεν έχω εργαλεία και πρέπει να πάω στο χωριό να τα φέρω(γύρω στα 13 χιλ)
-Να πας. -Κοίτα να μη λείπεις όταν θα έρθω ,να με βοηθήσεις να τον ανεβάσουμε.
-Βεβαίως.
Σπίτι παλιό 300 χρονώ και βάλε,στη παλιά πόλη.Από αυτά που αλλάζεις γραμματοκιβώτιο
και ο μίζερος γείτονας που δεν σε χωνεύει σου στέλνει την αρχαιολογία.
Σκάλες τρεις.Εφυγε.
Να μαζεψω τα νερά,να ανοίξω τα παράθυρα να στεγνώσει το πάτωμα,να βγάλω τα χθεσινά πλυμμένα από το πλυντήριο,να κατεβάσω τη σκυλίτσα,που είχε σκάσει να ουρήσει και όχι μόνον..καταλαβαίνετε..
Επανήλθα. Ο σύζυγος τηλέφωνο.Ερχομαι,κοίτα μη κλείσει κανείς το στενό και δεν μπορώ να μπώ.(Αν έκλεινε το στενό θα έπρεπε να διαχίσει με το θερμοσίφωνα αγγαλιά όλη τη πλατεία..) αρα δεν επρεπε να κλεισει το στενό.
Περίμενα στο δρόμο. Ηρθαν, ο σύζυγος και ο νέος θερμοσίφων,
-Δεν είναι βαρύς εντάξει.
-ωραία πάμε;-πάμε.Μία σκάλα, δύο σκάλες στη τρίτη αυτή που πάει στο πατάρι δυσκολευτήκαμε λιγάκι αλλά ..ανέβηκε!
Να γίνει η σύνδεση.Εγινε. Να δοκιμάσουμε αν δουλεύει.Εγινε.
Να σκουπίσω το πατάρι.Εγινε.να μαζευτούν τα εργαλεία.Εγινε.
Να φορτωθεί στο αυτοκίνητο ο παλιός(αυτός ήταν βαρύς)Εγινε. Να πεταχτεί ο παλιός. Μόλις είχαμε ατυχήσει όμως.Το στενό είχε κλείσει,το αυτοκίνητο φορτωμένο με τον παλιό θερμοσίφ ο υ να δεν μπορούσε να κινηθεί. Πάω δίπλα στο ξενοδοχείο στη ρεσεψιόν.Ξέρετε.. μήπως κάποιος πελάτης σας έχει κλείσει το στενό;Ο ρεσεψιονίστ: Αν σας πω κυρία ότι έχουν χαθεί τα κλειδιά θα με πιστέψετε; Ωραία!¨Εχουμε ελπίδες να βρεθούν; Τα ψάχνουμε κυρία..
Πέντε λεπτά ,δέκα λεπτά..δεκαπέντε..ακόμη να βρεθούν τα ρημαδοκλειδιά..στο εικοσάλεπτο βγαίνει από το ξενοδοχείο μία κυρία με κινητικό πρόβλημα και πατερίτσα.
-Με συγχωρείτε..αλλά..δεν... - Δεν πειράζει κυρία συμβαίνουν αυτά..
Φύγαμε ,τον πετάξαμε,γυρίσαμε σπίτι.
Eγώ στο σύζυγο:Κουράστηκες ε; -Eντάξει, αλλά είναι αυτό το τσιγάρο...
Ναι, που να το πάρει και να το σηκώσει για τσιγάρο..
Να βάλουμε και μιά μπουκιά φαί στο στόμα μας..
Να πούμε και δυό κουβέντες...
Η σκυλίτσα(που μέχρι εκείνη τη στιγμή παρατηρούσε όλη αυτ ή την κινητικότητα στο σπίτι από..τον καναπέ του καθηστικού) είχε αρχίσει να πηγαίνει και νάρχεται..ε ε.τι θα γίνει με τη περίπτωσή μου κανείς δεν μου δίνει σημασία σ'αυτό το σπίτι!Και εγώ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ να ξανακατέβω..
Και άρχισε να κατεβαίνει τις σκάλες,που σημαίνει, βγάλε με επειγόντως γιατί στην τελική εσύ θα ..τρέχεις μετά.Και κάπως έτσι βρεθήκαμε στη πλατεία,εκείνη απόλυτα ευχαριστημένη με τη σκυλίσια της ζωή,και εγώ να σκέφτομαι ότι αν τα περί μετενσάρκωσης ευσταθούν,θα ήθελα να ξαναγεννηθώ κατοικίδιο.
Καλό σας Βράδι!

ΥΓ. το είχα στο πρόχειρο και το έκανa post στις 11 .20 το βραδι.

6 comments:

elafini said...

καληνύχτα ροδούλα

Unknown said...

Ουφ ...και εγώ που νόμισα ότι η πλημμύρα ήταν αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη με συνέπεια να υπερχειλήσει ο ατομικός σας Γάγγης ;)

αερικο said...

Απελπισια ειναι οταν χαλανε αυτα που θελουν υδραυλικο..!

kelly alamanou said...

Τι να λέμε... κάποιες φορές πιό εύκολα βρίσκεις καρδιοχειρούργο από υδραυλικό η ηλεκτρολόγο την ώρα που τους θέλεις.
Φιλιά σε όλους.

~~kindergarden teacher ~~ said...

αφου πιανουν τα χερακια του συζυξ ..παλι καλα ...ακομα θα περιμενες...

kelly alamanou said...

Ναι όπως το λες!
Φιλάκια Τριανταφιλλένια.